Ötödik, hatodik nap

 2009.04.22. 18:52

Hm, ötödik nap, mint "lakatolás".:)

Műszakira illik megcsinálni a rohadásokat, sikerült is ezer (1000) Forintból megoldanunk. Kis üvegszálas gitt, és egy kisebb flakon sárga festék. A képeken remekül látszik a folyamat... Tisztítás, gittelés, csiszolás, és ködölve fújás. Viccesek ezek az új anyagok, az egész megvolt olyan 2-3 óra alatt. Még volt pár kisebb csinosítás, és utána izgultunk a műszaki miatt... :)

Másnap, friss papírokkal, szép új tükrökkel, és lámpákkal álltunk neki a tisztításnak, és a festésnek. Kicsit sietnünk kellett, mert ez már péntek délután volt, és szombat reggel ugye verseny... Egész napos rohanás. Gumis, feldobni a tip-top Papp gumikat (erről majd még később), majd jó kis trisós mosás, hátha lemarja a kosz egy részét. Majd pakolás, hátha nem felejtünk otthon semmit, felkészülés, a GPS-rendszer beépítése a kocsiba(szivargyújtó-aljzat kivezetése a hátsó ülésre, inverter bekötése, laptop, plam beszerelés, Google Earth installálás, ilyenek. :) ), és persze a festés. :)

Az izgalmasra, és eléggé retro stílusúra sikerült, konkrétan legközelebb nem így csináljuk. :D De a lelkesedés megvolt, tanulni mindenből lehet. Stencil és fújás, illetve alkoholos filc. Ha rám hallgattok. Erre olyan hajnali 1 körül jöttünk rá, mikor már nagyon elegünk volt a pingálásból... :D

És ugye alvás, mert másnap kora reggel verseny... :)

Képek

Harmadik, negyedik nap

 2009.04.22. 18:34

Leginkább rohangálós napok voltak, a hiányzó dolgok beszerzése végett.

Kezdtük egy bontóban (éljen Bonci), ahol találtunk egy tökéletesen olyan donorautót, mint a Miénk. Sőt, talán kicsit még az állapota is jobb volt. :) A fehér kombi, a képeken. Gyorsan megszereztük belőle a hátsó ablakot, kormánykonzolt, trafókat, kupakokat, ilyesmit. Egészen aprópénzért sikerült elhozni mindent, és már indultunk is szerelni.

Otthon nagy takarítás kezdődött, ülések ki, ablak be, üléshuzatok le, találtunk alatta szép, gyári üléseket. Takarítás után meseszép retro belsőt nyertünk, nem is bonyolítottuk tovább. Az ülésekből azért nem kevés kosz jött ki, éljen a vizes kárpittisztító...

A napok képei

Második nap

 2009.04.07. 13:42

ELhatároztuk, hogy ma megpróbáljuk indítani. Gyertatisztítás, gyújtáskebel-ellenőrzés (borzalmasak), és több liternyi WD-40. Illetőleg a motortérben sok saru cseréje, mert nem kevés volt, mit csak a remény tartott össze. :)

Ámde, mindezek után, egy jó akkuval felfegyverkezve 2-3 másodperc önindítózás után beröffent a füstgép. :) Konkrétan 13:30-kor. :)

Volt öröm, bár a szomszédok arcán kis szomorúság is. :)

 Indulás után vettünk új gyertyákat (Brisk), kábeleket, és cseréltünk mindent. Még hengerfejtömítést is. Szépen megpucoltuk a dugókat, hengerfejet, minden csilli-villi. A hűtőrendszert átmostuk trisóval, majd kiöblítettük ötszázszor, és légtelenítettük.

Kezdünk rádöbbenni, hogy az autó bonyolultsága egy Technik-LEGO szintjét üti meg... :)

A napi képek pedig itt.

Az első nap...

 2009.04.07. 08:39

Képekben... :)

 

Egy borgőzös ötlettől vezérelve úgy döntöttünk, hogy elindulunk egy kétütemű, citromsárga kombi 353-assal egy off-road tájékozódási versenyen.

A jármű adott volt, csupán már fél éve állt az utcán. Lelkes járókelők fel is törték, kiloptak belőle egy összeolvadt mp3-lejátszót, és el akarták lopni, minek következtében a kormányoszlop leszakadt. De a kormányzár nem engedett, éljen a DDR. Amúgy sértetlen volt, leszámítva a hatalmas koszt. Valaki állítólag kutyát akart bele költöztetni, volt is benne pár szalonnabőr. :)

Első kaland a szállítás. A szakértelmünket a képek szépen mutatják, hogyan is kell Knigt Rider stílusban elhelyezni egy autót egy teherautóban. Tán ott kicsit kecsesebben tették, de a legurulás nálunk is hiba nélkül történt. :)

A nap javarészt a szállítással telt, még belefért egy kocsimosás (éljen a Brigéciol), és az orr szétszedése. Illetve szitkozódás a lemerült akku-hegyek miatt. :)

De a dolog nem tűnt reménytelennek...

süti beállítások módosítása